Szervusztok, drága jó sztrovacsekok!

Én megint elindultam Naurura, csak közbe´ eltévedtem és rossz szokásom szerint ismét beestem ide hozzátok. Milyen a Sörjárás ma errefelé? Van-e valami új itókátok, vagy csak a buggyant rosszpiákat kavarjátok továbbra is?

Na, mindenesetre elmesélem egy kopasz jócimborám vidám balladáját vagy ilyesmit, mert most érkezett Odesszából, ahonnan rosszmagam is Könyv szerint származom még Csemulpó előtti időkből…. Tényleg, mit hallottatok erről? Állítólag készül valami arrafelé...

Szóval ez a matróz, aki tenger ész, egyszer csak megunta a kopaszságát, és mivel sokat meséltek már neki arról, hogy erre van hatásos korszerű gyógymód, hát összegyűjtötte a csempészkedésből és egyéb törvényen kívüli megkerülésekből nyert keresetekből összetalált pénzeket, oszt´ egy alkalmas hajóval elpotyázott a fejlett nyugati kikötőkbe bele. Ott aztán talált is egy csodadoktorklinikát, ahol a sok pénzér´, ami nála volt sok-sokk hajszálat beledugdostak a fejébe egyesével, a végén pedig egy olyan divatos frizőrt csináltak, hogy mehetett volna akár Halivúdba is sztárkodni. Na, ennek annyira megörült, hogy a legközelebbi potyahajóval rögtön vissza is indult, amikor pedig megérkezett a honi lajstromkikötőbe, rögtön összehívta az összes jócimbora sztrovacsekot, hogy villogjon előttük az új sokhajas fejével. Ráadásul ez mind olyan volt, hogy nem is nő, tehát vágatni sem kell majd, csak verekedni nem szabad, mert kócolódik a frizur. Az összes kikötői nőszemély a csodájára járt, de nem volt ideje velük foglalkozni, mert a sok jócimborával egyből megcélozta kedvenc törzskocsmáját nagy dáridós mulatozásba befolyólag. Ittak is rendesen, és ebből lett a baj….

Jóbarátom, széphajú sztrovacsek, reggel a kijózanítóban ébredt fel (disznóság, hogy arrafelé igy bánnak a Sörpolitikai státuszfoglyokkal). Belenézett egy tükörbe és rögtön rosszul lett. Nem a képe volt dagadt vagy az orra veres, hanem tök kopasz lett a feje újra! Levágták neki. Összes egyesével hajaszálát egyben totál egyszerre. Szanitéc-egészségügyi antitetvészeti előre megfontolt alattomos fontolásból. Mer´arrafelé ez a szokás és ilyen a megkerülhetetlen törvényi szabál... Hát, ennyi.

Ezt csak azért mesélem nektek, drága jó sztrovacsekok, hogy vigyázzatok magatokra, kerüljétek a karanténokat és csak annyira villogjatok szépségtekkel, amennyire ez ilyen környezetvédelmi károsodástól óvakodva csak lehetséges.

Na, szervusztok, most megiszom az Egy Pofa Sörömet és máris tántorgok tovább. Nincs valakinek egy felesleges kuktafazékszelepe?


Tolmatsch Sztorik